P&M november/december 2020
Er is weer van alles te kijken en te knutselen in dit nummer. Zo ging P&M op reportage, er is namelijk niets zo inspirerend als het werk van collega miniaturisten. Marc la Fontijn toont zijn uitbundige House of Eliott, de 1:12 Exmouth House van Engelse makelij. Ook gingen we op bezoek bij het strandhuis van Veerle Verhoeven, dat juist volledig modern ingericht is. Verder gaan we in deze P&M aan de slag met licht. Een ‘vergeten’ object in veel poppenhuizen: de stekker en het stopcontact. En zo geniaal eenvoudig te maken! Kitty van Meurs laat zien hoe het moet. Een lamp mag daarbij natuurlijk niet ontbreken, dus maakt Kitty ook gelijk een ‘rocket’ schemerlamp. Voor de meer romantische types onder ons, ook olielampen en kandelaars komen aan bod. dat en nog veel meer in de nieuwste P&M! Bestel nu (€ 6,95).

P&M september/oktober 2020
In deze P&M wordt weer volop geknipt, geplakt, gezaagd, genaaid en gehaakt. Wie wil dat niet, een heerlijk plekje achter in je tuin of op je erf dat helemaal alleen van jou is. Kan dat niet 1:1, dan is 1:12 een goed alternatief!  De medewerkers van P&M gingen aan de slag voor het nieuwe La Cabane project! Ook hoofdredacteur Dienke Cazemier deed mee. Ze bedacht een romantisch verhaal wat leidde tot een idyllisch huisje met een snoezige veranda. Ook zijn er weer uiteenlopende reportages zien, waaronder de Franse allure van Trijntje Jongsma. ‘Toen ik het boek The Big Book of a Miniature House van Christine-Lea Frisoni ontdekte was ik meteen verkocht.’ De Franse brocante stijl was precies wat ze mooi vond. Kort na het aanschaffen van het boek kocht ze haar eerste poppenhuis tweedehands en ging ermee aan de slag. Dat en nog veel meer in P&M 170! Bestel nu (€ 6,95).

P&M juli/augustus 2020
Met dit zomernummer hebben we op veler verzoek iets speciaals gedaan: in het hart van het ons blad vind je maar liefst vierentwintig pagina’s tips, trucs, voorbeelden, patronen en ideeën voor beginners én gevorderden. Allerlei handige basisprincipes: hoe richt je je knutseltafel in, wat heb je echt nodig voor deze hobby, waar haal je materiaal vandaan, noem het maar, we hebben geprobeerd er een compleet overzicht van te maken met voor elk wat wils. Ook de rest van het nummer biedt een gevarieerd aanbod aan inspiratie, van het hypermoderne Lakeview van Marrie Wielaard tot de winkel met hulpmiddelen van Edith v.d. Brandt. Dat het begrip ‘poppenhuis’ veel breder kan worden getrokken zie je in de reportages over de foodtruck van Astrid Verhoeven en het duivenpaleis van Roel en Wietske Stavast. Bestel nu (€ 6,95).