P&M juli/augustus 2022
Ga mee op reis het land in. Thea Paris bezoekt het enige Nederlandse (particuliere) poppenhuismuseum in Veendam, Petra Mallon bracht een bezoekje aan De Kleine Wereld in haar woonplaats Goes. Op vakantie is het altijd leuk zaken die met je hobby van doen hebben tegen te komen. We zien hoe Ellen de Bes een scene in een lege wasmiddelenverpakking creëert, hoe Thea Paris de vintage blauwe bonbonschaaltjes maakt en de art deco Selfridges damesmode-afdeling van Martin Schersta grotendeels uit kartonnen verpakkingen wordt opgetrokken. Geweldig! Weinig geeft een zomerser gevoel dan lui op een comfortabele adirondack stoel naar de ondergaande zon te kijken. Cees v.d. Weide maakte hem in hout, maar hij kan zeker ook van stevig karton worden gemaakt. Dat en nog veel meer in dit zomernummer!

€ 7,25

P&M mei/juni 2022
Dit nummer staat vol winkels, in alle soorten en maten. Er zijn winkeltjes met bloemen, stoffen, speelgoed, klokken, tassen, juwelen, mode… en natuurlijk mag ook de Winkel van Sinkel van onze Cees v.d. Weiden niet ontbreken. We hopen dat je er net zo van geniet als de makers deden. Verder gaan we op bezoek bij een Art Nouveau huis, het achterhuis, Les Misérables, Mondriaan en miniature people. En natuurlijk zijn er weer leuke tutorials om mee aan de slag te gaan. We wensen je veel kijk- en knutselplezier met P&M 179!

€ 7,25

P&M maart/april 2022
Dit nummer biedt weer voor ieder wat wils. Om zelf aan de slag te gaan is het secretariaat van het Londense warenhuis Selfridges een must. Martin Scherstra bouwde zijn scene op rond de typemachine die bij zijn moeder in de letterkast stond. Cees v.d. Weide tekende voor de luie stoel in Stoelendans en Edith v.d. Brande bouwde een bakkerskar vanuit een ander standpunt als men gewoonlijk begint. Thea maakt een broeikas én vertoonde haar ‘kleine kunstje’ en wat gaan we lekker uit eten bij Petra Mallon in haar restaurant! Katja Smulders betovert ons met haar heksen. Pasen tenslotte inspireerde José Kwast tot het maken van een fleurige krans én een gezellig kleed, Iris Arentz maakte een winkeltje in lentesferen.

€ 7,25

P&M januari/februari 2022
Deze P&M staat in het teken van slapen. Er zijn maar liefst 21 pagina’s gevuld met slaapkamergeluk. Er valt te kijken, maar vooral natuurlijk veel te maken! Onze Cees laat stap voor stap zien hoe je een hemelbed maakt. Je kunt het bed vervolgens zelf klassiek, romantisch of juist modern aankleden. Ook kun je aan de slag met een ledikantje, granny sprei, modern bed, matras en warme pantoffels. Xandra Dort toont ons haar stijlvolle kijkkasten, die doen denken aan de vertrekken van het Paleis op de Dam. Prachtige behangen, sierlijke meubels, weelderige kroonluchters en hemelbedden… En dan te bedenken dat ze voor haar creaties juist heel eenvoudige materialen gebruikte. De betimmering en meubels werden gemaakt van restjes hout. Lampjes van knoopjes en koperen kralen. Dat en nog veel meer in editie 177!

Uitverkocht

P&M november/december 2021
Buiten giert de wind om het huis… maar wij zitten (letterlijk) bij de warme kachel en is er altijd wel wat te doen, te bekijken of te maken. Vooral met de nieuwste P&M, boordevol inspiratie en tutorials. Zo laat Thea zien hoe je in een handomdraai een vloerkleed maakt met vilt. Kun je niet naaien? Je kunt ook textiellijm gebruiken, makkelijker kan het niet. Het is misschien nog wat ver weg, maar met de voorbereidingen kun je zeker al beginnen… kerst! Bij Petra Mallon wordt uitbundig kerst gevierd in Café Op ’t Hoekie. Onder de kerstboom staan cadeautjes, de tafels zijn rijkelijk gevuld met allerlei lekkers. En Mirjam Scheller maakte een cabane in idyllische kerstsferen.

€ 6,95

Klantenservice

E-mail: info@stipmedia.nl
Tel: +31 (0)72 531 49 78
ma t/m do 13 – 16 uur

Adres: Louise de Colignystraat 15
1814 JA Alkmaar

tip de redactie

Suggesties of tips voor de redactie? Mail naar info@stipmedia.nl.

Adverteren
verkoop@stipmedia.nl

© 2022  Stip Media