P&M November/december 2021
Buiten giert de wind om het huis… maar wij zitten (letterlijk) bij de warme kachel en is er altijd wel wat te doen, te bekijken of te maken. Vooral met de nieuwste P&M, boordevol inspiratie en tutorials. Zo laat Thea zien hoe je in een handomdraai een vloerkleed maakt met vilt. Kun je niet naaien? Je kunt ook textiellijm gebruiken, makkelijker kan het niet. Het is misschien nog wat ver weg, maar met de voorbereidingen kun je zeker al beginnen… kerst! Bij Petra Mallon wordt uitbundig kerst gevierd in Café Op ’t Hoekie. Onder de kerstboom staan cadeautjes, de tafels zijn rijkelijk gevuld met allerlei lekkers. En Mirjam Scheller maakte een cabane in idyllische kerstsferen.

In deze P&M oa:
Zelf maken: vloerkleden van vilt, warme winterquilt, Poang voetenbank, Parijse zolderkamer, lief ledikantje, hippe kasten, tafel met banken, nieuwe outfit voor je Lundby pop, printables om uit te knippen.

(Binnen)kijken: Leids grachtenpand, ‘petit Versailles’ in een koffertje, basement van een Art-Nouveau huis, gezellig muizenhuis, kerst in Café Op ’t Hoekie, Cabane in kerstsfeer, Alberts kerstdiner.

Bestel november/december editie.

P&M september/oktober 2021
P&M verschijnt voor de 175ste keer en dat laten we niet onopgemerkt! Weer een nummer stampvol mooie reportages, stap-voor-stap tutorials. Martin Scherstra werkt verder aan zijn Parijse zolderkamer. De verf op de muren en de grond is sleets en heeft de nodige beschadigingen opgelopen, het behang is smoezelig; ook de buitenkant heeft te lijden gehad. Om dit rustieke effect te benaderen gebruikt hij een speciale brush-techniek. En we nemen weer een kijkje bij collega miniaturisten. We zien dit keer de vrolijke caravan van Wil Zwalve. ‘Voordat ik begon met mijn poppenhuizen hobby, schilderde ik elk jaar mijn (grote) huis in een andere kleur en veranderde ik mijn inrichting. Nu leef ik mij uit op mijn poppenhuizen en miniatuur projecten.’ Xandra Dekker vertelt haar kleinkinderen het verhaal van heks Wiebelkontje en geeft een hoop tips hoe je zo’n huis zelf kunt maken van stevig karton. Lees het allemaal in P&M 175!

In deze P&M:
Zelf maken: een kamer in een koffertje, zomerse hoed, Parijse zolderkamer, piano, FEESTtaart, halloween quilt, tassen van vilt, De Poangstoel van IKEA, leuke  printables om uit te knippen en nog veel meer!

Binnenkijken: vrolijke caravan, compositie in roze, heksenhuis, la cabane op vier manieren, het geheim van heks wiebelkontje.

Bestel september/oktober editie.

P&M juli/augustus 2021
Het is zomer en we gaan voor alles heerlijk naar buiten, dit nummer propvol stap-voor-stap tutorials kun je altijd op de stapel ‘Projecten’ klaar leggen voor regenachtige dagen! Hoe bijzonder is de sta-op-stoel van Edith Muller en hoe spannend is het maken van de Parijse zolderkamer van Martin Scherstra! Ga je op vakantie, dan stop je je benodigdheden voor het maken van de kleurrijke strandwinkel van Lia of de gezellige strandspullen van Petra zo in je koffer en kun je daar mee aan de slag onder de parasol of de luifel.

In deze P&M oa:
Zelf maken:  een kamer in een koffertje, zolderkamer in Parijs, de sta-op-stoel, fraaie plafonds, romantisch prieel, moderne open haard, klapstoel, vrolijke strandspullen, zomerse printables om uit te knippen.

Binnenkijken: een huis in art deco, Italiaanse B&B, The Olde Coach Inn, eigentijdse meisjesdroom, de geschiedenis van het Marmod huis.

Bestel juli/augustus editie.