P&M september/oktober 2021
P&M verschijnt voor de 175ste keer en dat laten we niet onopgemerkt! Weer een nummer stampvol mooie reportages, stap-voor-stap tutorials. Martin Scherstra werkt verder aan zijn Parijse zolderkamer. De verf op de muren en de grond is sleets en heeft de nodige beschadigingen opgelopen, het behang is smoezelig; ook de buitenkant heeft te lijden gehad. Om dit rustieke effect te benaderen gebruikt hij een speciale brush-techniek. En we nemen weer een kijkje bij collega miniaturisten. We zien dit keer de vrolijke caravan van Wil Zwalve. ‘Voordat ik begon met mijn poppenhuizen hobby, schilderde ik elk jaar mijn (grote) huis in een andere kleur en veranderde ik mijn inrichting. Nu leef ik mij uit op mijn poppenhuizen en miniatuur projecten.’ Xandra Dekker vertelt haar kleinkinderen het verhaal van heks Wiebelkontje en geeft een hoop tips hoe je zo’n huis zelf kunt maken van stevig karton. Lees het allemaal in P&M 175!

In deze P&M:

Zelf maken: een kamer in een koffertje, zomerse hoed, Parijse zolderkamer, piano, FEESTtaart, halloween quilt, tassen van vilt, De Poangstoel van IKEA, leuke  printables om uit te knippen en nog veel meer!

Binnenkijken: vrolijke caravan, compositie in roze, heksenhuis, la cabane op vier manieren, het geheim van heks wiebelkontje.

Bestel september/oktober editie.

P&M juli/augustus 2021
Het is zomer en we gaan voor alles heerlijk naar buiten, dit nummer propvol stap-voor-stap tutorials kun je altijd op de stapel ‘Projecten’ klaar leggen voor regenachtige dagen! Hoe bijzonder is de sta-op-stoel van Edith Muller en hoe spannend is het maken van de Parijse zolderkamer van Martin Scherstra! Ga je op vakantie, dan stop je je benodigdheden voor het maken van de kleurrijke strandwinkel van Lia of de gezellige strandspullen van Petra zo in je koffer en kun je daar mee aan de slag onder de parasol of de luifel.

In deze P&M oa:
Zelf maken:  een kamer in een koffertje, zolderkamer in Parijs, de sta-op-stoel, fraaie plafonds, romantisch prieel, moderne open haard, klapstoel, vrolijke strandspullen, zomerse printables om uit te knippen.

Binnenkijken: een huis in art deco, Italiaanse B&B, The Olde Coach Inn, eigentijdse meisjesdroom, de geschiedenis van het Marmod huis.

Bestel juli/augustus editie.

P&M mei/juni 2021
Er is in dit nummer weer van alles te bekijken. Van Wentworth Court anno 2016, Zweinsteins bibliotheek & Hall tot een poppenhuis in jaren 70 stijl. Lange tijd wist Kitty niet wat ze aan moest met de Lundby Stockholm die ze gekocht had. Ze vond de indeling onlogisch en het huis te donker. Tót ze voor een ander poppenhuis authentiek behangpapier moest hebben, ‘Ik liep tegen een behang aan dat me meteen inspireerde voor de Stockholm. Ik ben gaan slopen: wanden eruit, bogen verwijderd onderwijl plannen makend.’ Dit leidde tot een waanzinnig seventies poppenhuis.

Heb je zin om ook zelf je handen uit de mouwen te steken? Er is in dit nummer genoeg om zelf te maken: een hippe kinderwagen, gezellig tuinhuis, zigzag stoelen & tafel, fleurige plant, gasstel, een Sunburst klok en nog veel meer. Tijd voor een nieuw behangetje? Met onze printables geef je kamer een hele nieuwe sfeer!

Bestel mei/juni editie.