P&M maart/april 2021
Stofjes voor gordijnen, bekleding van stoelen, banken en beddengoed zijn op schaal lastig te krijgen. Zeker voor de inrichting in Barok of Victoriaans. Judith Keessen laat zien hoe je dit aanpakt. Heb je mooi behang gevonden maar is dit niet op schaal verkrijgbaar? Ook hier weet Judith raad mee. Kitty neemt ons mee in haar zoektocht naar een geschikte 3D printer. ‘Een 3D printer, wat stond die al lang op mijn verlanglijstje. Al die dingen die je niet met hout kunt maken omdat het rond loopt of te kleine details heeft’. Lees Kitty’s bevindingen, de do’s en dont’s en trek ook zelf de stoute schoenen aan! Ook spreken we Natascha Maks en Marie-Louise Markhorst, twee finalisten van het tv-programma Klein maar Fijn. Kortom, weer genoeg te lezen en knutselen! Bestel de maart/april editie.

In deze P&M (o.a.):
Zelf maken: printen op stof, aan de slag met een 3D printer, handig keukengerei, brocante fornuis, aan het werk in de tuin, chique voordeur, vintage bedlampje, haken voor Flip, wat kun je maken van een pen?

Binnenkiijken: modern met een twist, poppenhuis in jaren 50 stijl, opa’s oude werkschuur, CreaBea poppenhuis

P&M januari/februari 2021
De eerste editie van 2021 is uit! Uiteraard valt er weer van alles te kijken en te maken. Regelmatig zien we op social media poppenhuispakketjes uit China voorbijkomen. Anne Schley ging met zo’n pakketje aan de slag en vertelt hoe ze er een persoonlijke twist aan gaf en tot een leuk resultaat kwam. ‘Er worden heel veel papierprintjes gebruikt waardoor het er goedkoop uit zal zien als het klaar is. Maar gebruik je die niet en verf je een aantal dingen in een andere kleur of gebruik je hier en daar bijvoorbeeld poppenhuis behangetjes dan wordt het best een mooi geheel’. Het muizenverhaal van Jacqueline Aerts in het vorige nummer bracht nogal wat teweeg. We kregen vragen naar het patroon en gaven onze haakster José Rood opdracht een muis te haken, breipatronen zijn er volop te koop. Tja, en als je één muis in huis hebt, volgen er meestal meer….we beginnen in dit nummer met Flip, die een rol in zijn eigen verhaal vervult en wiens familie we het komende jaar zien uitbreiden. Bestel de januari/februari editie.

In deze P&M oa:
Zelf maken: poppenhuispakketjes uit China, Flip da Maus, trippelstoel, grachtenpand de Purperen Roos, wasmachine, heel veel klokjes, opgeruimd staat netjes, een kleedje voor warme voeten, leuke printables om uit te knippen

Binnenkijken: Eline’s poppenhuis – modern en gedetailleerd, Bruidhuis/winkel – klassiek, Art Nouveau huis, ABBA-museum in miniatuur

P&M november/december 2020
Er is weer van alles te kijken en te knutselen in dit nummer. Zo ging P&M op reportage, er is namelijk niets zo inspirerend als het werk van collega miniaturisten. Marc la Fontijn toont zijn uitbundige House of Eliott, de 1:12 Exmouth House van Engelse makelij. Ook gingen we op bezoek bij het strandhuis van Veerle Verhoeven, dat juist volledig modern ingericht is. Verder gaan we in deze P&M aan de slag met licht. Een ‘vergeten’ object in veel poppenhuizen: de stekker en het stopcontact. En zo geniaal eenvoudig te maken! Kitty van Meurs laat zien hoe het moet. Een lamp mag daarbij natuurlijk niet ontbreken, dus maakt Kitty ook gelijk een ‘rocket’ schemerlamp. Voor de meer romantische types onder ons, ook olielampen en kandelaars komen aan bod. dat en nog veel meer in de nieuwste P&M! Bestel de november/december editie.