P&M mei/juni 2022
Dit nummer staat vol winkels, in alle soorten en maten. Er zijn winkeltjes met bloemen, stoffen, speelgoed, klokken, tassen, juwelen, mode… en natuurlijk mag ook de Winkel van Sinkel van onze Cees v.d. Weiden niet ontbreken. We hopen dat je er net zo van geniet als de makers deden. En natuurlijk zijn er weer leuke tutorials om mee aan de slag te gaan. We wensen je veel kijk- en knutselplezier met P&M 179!

In deze P&M oa:

Zelf maken: Marokkaanse binnenplaats, sierlijke spiltrap, bloesempracht op een kussentje, plantjes en potjes, chique gilet, snoezig wolmandje, toonbank, rijsttafel (dl2). 

(Binnen)kijken:  heel veel winkeltjes, modern zelfmaakgeluk, Art Nouveau huis, het achterhuis, Les Misérables, Mondriaan, miniature people.

Bestel mei/juni ditie.

P&M maart/april 2022
Dit nummer biedt weer voor ieder wat wils. Om zelf aan de slag te gaan is het secretariaat van het Londense warenhuis Selfridges een must. Martin Scherstra bouwde zijn scene op rond de typemachine die bij zijn moeder in de letterkast stond. Cees v.d. Weide tekende voor de luie stoel in Stoelendans en Edith v.d. Brande bouwde een bakkerskar vanuit een ander standpunt als men gewoonlijk begint. Thea maakt een broeikas én vertoonde haar ‘kleine kunstje’ en wat gaan we lekker uit eten bij Petra Mallon in haar restaurant! Katja Smulders betovert ons met haar heksen. Pasen tenslotte inspireerde José Kwast tot het maken van een fleurige krans én een gezellig kleed, Iris Arentz maakte een winkeltje in lentesferen. We wensen je veel knutselplezier met P&M 178!

In deze P&M oa:

Zelf maken: Miss Marjorie secretary, schattige vogelhuisjes, oxalis in bloempot, broeikas met plantjes, paaskrans en voorjaarskleed, de drie heksen, nostalgische bakkerskar, rijsttafel, luie stoel, blije printables.

(Binnen)kijken:  Art Nouveau huis, snoezig naaiatelier, vier de lente in een stolp, creatief met papier, De Wilhelmina, 70’s poppenhuis, kadootjeswinkel in Country Style.

Bestel maart/april editie.

P&M januari/februari 2022
Deze P&M staat in het teken van slapen. Er zijn maar liefst 21 pagina’s gevuld met slaapkamergeluk. Er valt te kijken, maar vooral natuurlijk veel te maken! Onze Cees laat stap voor stap zien hoe je een hemelbed maakt. Je kunt het bed vervolgens zelf klassiek, romantisch of juist modern aankleden. Ook kun je aan de slag met een ledikantje, granny sprei, modern bed, matras en warme pantoffels. Xandra Dort toont ons haar stijlvolle kijkkasten, die doen denken aan de vertrekken van het Paleis op de Dam. Prachtige behangen, sierlijke meubels, weelderige kroonluchters en hemelbedden… En dan te bedenken dat ze voor haar creaties juist heel eenvoudige materialen gebruikte. De betimmering en meubels werden gemaakt van restjes hout. Lampjes van knoopjes en koperen kralen. Dat en nog veel meer in editie #177!

In deze P&M oa:

Zelf maken: hemelbed, ledikantje, granny sprei, modern bed, matras, warme pantoffels, lekkere hapjes, chocolaterie met nostalgische printables om uit te knippen.

(Binnen)kijken: stijlvolle kijkkasten, modern poppenhuis, schone slaapsters uit oude sprookjes, kleine mensjes, it giet oan! (Elfstedentocht in miniatuur), Teylers Huis Haarlem

Bestel januari/februari editie.