P&M mei/juni 2021
Er is in dit nummer weer van alles te bekijken. Van Wentworth Court anno 2016, Zweinsteins bibliotheek & Hall tot een poppenhuis in jaren 70 stijl. Lange tijd wist Kitty niet wat ze aan moest met de Lundby Stockholm die ze gekocht had. Ze vond de indeling onlogisch en het huis te donker. Tót ze voor een ander poppenhuis authentiek behangpapier moest hebben, ‘Ik liep tegen een behang aan dat me meteen inspireerde voor de Stockholm. Ik ben gaan slopen: wanden eruit, bogen verwijderd onderwijl plannen makend.’ Dit leidde tot een waanzinnig seventies poppenhuis.

Heb je zin om ook zelf je handen uit de mouwen te steken? Er is in dit nummer genoeg om zelf te maken: een hippe kinderwagen, gezellig tuinhuis, zigzag stoelen & tafel, fleurige plant, gasstel, een Sunburst klok en nog veel meer. Tijd voor een nieuw behangetje? Met onze printables geef je kamer een hele nieuwe sfeer! Bestel mei/juni editie.

ACTIE Bestel de mei/juni editie én een nummer naar keuze voor slechts € 9,95. Dit is inclusief verzendkosten. Meer info

P&M maart/april 2021
Stofjes voor gordijnen, bekleding van stoelen, banken en beddengoed zijn op schaal lastig te krijgen. Zeker voor de inrichting in Barok of Victoriaans. Judith Keessen laat zien hoe je dit aanpakt. Heb je mooi behang gevonden maar is dit niet op schaal verkrijgbaar? Ook hier weet Judith raad mee. Kitty neemt ons mee in haar zoektocht naar een geschikte 3D printer. ‘Een 3D printer, wat stond die al lang op mijn verlanglijstje. Al die dingen die je niet met hout kunt maken omdat het rond loopt of te kleine details heeft’. Lees Kitty’s bevindingen, de do’s en dont’s en trek ook zelf de stoute schoenen aan! Ook spreken we Natascha Maks en Marie-Louise Markhorst, twee finalisten van het tv-programma Klein maar Fijn. Kortom, weer genoeg te lezen en knutselen! Bestel maart/april editie.

In deze P&M (o.a.):
Zelf maken: printen op stof, aan de slag met een 3D printer, handig keukengerei, brocante fornuis, aan het werk in de tuin, chique voordeur, vintage bedlampje, haken voor Flip, wat kun je maken van een pen?

Binnenkiijken: modern met een twist, poppenhuis in jaren 50 stijl, opa’s oude werkschuur, CreaBea poppenhuis

P&M januari/februari 2021
De eerste editie van 2021 is uit! Uiteraard valt er weer van alles te kijken en te maken. Regelmatig zien we op social media poppenhuispakketjes uit China voorbijkomen. Anne Schley ging met zo’n pakketje aan de slag en vertelt hoe ze er een persoonlijke twist aan gaf en tot een leuk resultaat kwam. ‘Er worden heel veel papierprintjes gebruikt waardoor het er goedkoop uit zal zien als het klaar is. Maar gebruik je die niet en verf je een aantal dingen in een andere kleur of gebruik je hier en daar bijvoorbeeld poppenhuis behangetjes dan wordt het best een mooi geheel’. Het muizenverhaal van Jacqueline Aerts in het vorige nummer bracht nogal wat teweeg. We kregen vragen naar het patroon en gaven onze haakster José Rood opdracht een muis te haken, breipatronen zijn er volop te koop. Tja, en als je één muis in huis hebt, volgen er meestal meer….we beginnen in dit nummer met Flip, die een rol in zijn eigen verhaal vervult en wiens familie we het komende jaar zien uitbreiden. Bestel januari/februari editie.

In deze P&M oa:
Zelf maken: poppenhuispakketjes uit China, Flip da Maus, trippelstoel, grachtenpand de Purperen Roos, wasmachine, heel veel klokjes, opgeruimd staat netjes, een kleedje voor warme voeten, leuke printables om uit te knippen

Binnenkijken: Eline’s poppenhuis – modern en gedetailleerd, Bruidhuis/winkel – klassiek, Art Nouveau huis, ABBA-museum in miniatuur