P&M september/oktober 2020
In deze P&M wordt weer volop geknipt, geplakt, gezaagd, genaaid en gehaakt. Wie wil dat niet, een heerlijk plekje achter in je tuin of op je erf dat helemaal alleen van jou is. Kan dat niet 1:1, dan is 1:12 een goed alternatief!  De medewerkers van P&M gingen aan de slag voor het nieuwe La Cabane project! Ook hoofdredacteur Dienke Cazemier deed mee. Ze bedacht een romantisch verhaal wat leidde tot een idyllisch huisje met een snoezige veranda. Ook zijn er weer uiteenlopende reportages zien, waaronder de Franse allure van Trijntje Jongsma. ‘Toen ik het boek The Big Book of a Miniature House van Christine-Lea Frisoni ontdekte was ik meteen verkocht.’ De Franse brocante stijl was precies wat ze mooi vond. Kort na het aanschaffen van het boek kocht ze haar eerste poppenhuis tweedehands en ging ermee aan de slag. Dat en nog veel meer in de nieuwste P&M! Bestel nu (€ 6,95 excl. verzendkosten)

P&M juli/augustus 2020
Met dit zomernummer hebben we op veler verzoek iets speciaals gedaan: in het hart van het ons blad vind je maar liefst vierentwintig pagina’s tips, trucs, voorbeelden, patronen en ideeën voor beginners én gevorderden. Allerlei handige basisprincipes: hoe richt je je knutseltafel in, wat heb je echt nodig voor deze hobby, waar haal je materiaal vandaan, noem het maar, we hebben geprobeerd er een compleet overzicht van te maken met voor elk wat wils. Ook de rest van het nummer biedt een gevarieerd aanbod aan inspiratie, van het hypermoderne Lakeview van Marrie Wielaard tot de winkel met hulpmiddelen van Edith v.d. Brandt. Dat het begrip ‘poppenhuis’ veel breder kan worden getrokken zie je in de reportages over de foodtruck van Astrid Verhoeven en het duivenpaleis van Roel en Wietske Stavast. Bestel nu (€ 6,95 excl. verzendkosten)

P&M mei/juni 2020
In deze P&m wordt weer volop geknipt, geplakt, gezaagd, genaaid en gehaakt… Zo haakt José Kwast hippe tomatenplanten. Met een haaknaald 1.0, katoen garen en een stopnaald maak je ze in een handomdraai. Het leuke is dat je eindeloos kunt variëren met verschillende takken in verschillende kleuren en maten. Hoe je van ‘waardeloze’ materialen allerlei soorten en maten tassen kunt maken laat Ria Mulder ons zien. Doorzoek je kasten en laatjes op stukjes stof en lint, dunne kettinkjes, kraaltjes en knooopjes en ga aan de slag! P&M ging op bezoek bij Wini en Frits Schuster. Hun huis bleek werkelijk het walhalla voor miniatuur liefhebbers. Wanden vol, van boven tot onder gevuld met prachtige poppenhuizen, kijkkasten en winkels. Van een kapper, een houtatelier tot een kersthuisje, werkelijk alles is er te vinden. Bekijk het allemaal in de mei/juni editie van P&M! Bestel nu (€ 6,95 excl. verzendkosten)