P&M januari/februari 2021
De eerste editie van 2021 is uit! Uiteraard valt er weer van alles te kijken en te maken. Regelmatig zien we op social media poppenhuispakketjes uit China voorbijkomen. Anne Schley ging met zo’n pakketje aan de slag en vertelt hoe ze er een persoonlijke twist aan gaf en tot een leuk resultaat kwam. ‘Er worden heel veel papierprintjes gebruikt waardoor het er goedkoop uit zal zien als het klaar is. Maar gebruik je die niet en verf je een aantal dingen in een andere kleur of gebruik je hier en daar bijvoorbeeld poppenhuis behangetjes dan wordt het best een mooi geheel’. Het muizenverhaal van Jacqueline Aerts in het vorige nummer bracht nogal wat teweeg. We kregen vragen naar het patroon en gaven onze haakster José Rood opdracht een muis te haken, breipatronen zijn er volop te koop. Tja, en als je één muis in huis hebt, volgen er meestal meer….we beginnen in dit nummer met Flip, die een rol in zijn eigen verhaal vervult en wiens familie we het komende jaar zien uitbreiden. Bestel dit nummer nu!

In deze P&M oa:
Zelf maken: poppenhuispakketjes uit China, Flip da Maus, trippelstoel, grachtenpand de Purperen Roos, wasmachine, heel veel klokjes, opgeruimd staat netjes, een kleedje voor warme voeten, leuke printables om uit te knippen

Binnenkijken: Eline’s poppenhuis – modern en gedetailleerd, Bruidhuis/winkel – klassiek, Art Nouveau huis, ABBA-museum in miniatuur

P&M november/december 2020
Er is weer van alles te kijken en te knutselen in dit nummer. Zo ging P&M op reportage, er is namelijk niets zo inspirerend als het werk van collega miniaturisten. Marc la Fontijn toont zijn uitbundige House of Eliott, de 1:12 Exmouth House van Engelse makelij. Ook gingen we op bezoek bij het strandhuis van Veerle Verhoeven, dat juist volledig modern ingericht is. Verder gaan we in deze P&M aan de slag met licht. Een ‘vergeten’ object in veel poppenhuizen: de stekker en het stopcontact. En zo geniaal eenvoudig te maken! Kitty van Meurs laat zien hoe het moet. Een lamp mag daarbij natuurlijk niet ontbreken, dus maakt Kitty ook gelijk een ‘rocket’ schemerlamp. Voor de meer romantische types onder ons, ook olielampen en kandelaars komen aan bod. dat en nog veel meer in de nieuwste P&M! Bestel nu (€ 6,95).

P&M september/oktober 2020
In deze P&M wordt weer volop geknipt, geplakt, gezaagd, genaaid en gehaakt. Wie wil dat niet, een heerlijk plekje achter in je tuin of op je erf dat helemaal alleen van jou is. Kan dat niet 1:1, dan is 1:12 een goed alternatief!  De medewerkers van P&M gingen aan de slag voor het nieuwe La Cabane project! Ook hoofdredacteur Dienke Cazemier deed mee. Ze bedacht een romantisch verhaal wat leidde tot een idyllisch huisje met een snoezige veranda. Ook zijn er weer uiteenlopende reportages zien, waaronder de Franse allure van Trijntje Jongsma. ‘Toen ik het boek The Big Book of a Miniature House van Christine-Lea Frisoni ontdekte was ik meteen verkocht.’ De Franse brocante stijl was precies wat ze mooi vond. Kort na het aanschaffen van het boek kocht ze haar eerste poppenhuis tweedehands en ging ermee aan de slag. Dat en nog veel meer in P&M 170! Bestel nu (€ 6,95).