P&M 125 – Reiswieg van Dienke Cazemier

In het teken van de 125ste uitgave van Poppenhuizen & Miniaturen een cadeautje voor u! Maak met deze extra een Reiswieg van Dienke Cazemier!

Benodigdheden
Karton 1 mm dik * Fotokarton * Stof naar keuze voor de binnen- en de buitenbekleding * Stukje molton * Sierbandje(s) * Snijmat * Snijmes * Schaar * Tacky Glue * Plakband

Werkwijze
– Neem de patroondelen over (zie werkblad). Neem het bodemdeel twee maal over op karton, twee maal op de binnenstof (aan alle kanten 2 mm kleiner) en één maal op molton (= matrasje, dus ook iets kleiner).

– Knip de rand van de wieg van fotokarton en rol dit om een klein potje om het mooi rond te krijgen.

– Lijm de rand onder tegen de bodemplaat. Lijm vervolgens het tweede bodemdeel tegen de onderkant.

– Maak de kap volgens de foto’s hieronder. Zet de halve cirkel die aan de achterkant is ontstaan, vast met een stukje plakband. Kijk of alles past.

– Knip voor de binnenvoering een strook stof van 15 x 200 mm. Lijm ook de binnenvoering op de bodem.

– Knip een strook van 255 x 30 mm voor de buitenkant, lijm die vast, geef knipjes in de onderkant en lijm die vast op de bodem.

– Lijm om het netjes af te werken het tweede stukje van de binnenstof aan de buitenkant tegen de bodem. U kunt eventueel ook de binnenkant van de kap bekleden!

– Knip zes strookjes van 8 x 30 mm en lijm die over elkaar op de zes delen van de kap. Knip, als alles goed vast zit, de overtollige stroken strak langs de kap af. Als u de kap helemaal wilt bekleden, knip dan nog een strook van 60 x 25 mm voor het deel overdwars; u kunt daar een stukje van omslaan om de kap.

– Heeft u een leuk kantje of sierbandje, lijm dit dan langs de rand van de kap. Lijm daarna de kap op de wieg. Lijm eventueel ook nog een sierbandje aan de achterkant van de kap.

– Vouw een stukje stof van 30 x 60 mm dubbel met wat lijm ertussen. Laat drogen en knip er de handvatten van. Lijm ze aan de wieg.

– Zoek een leuk stofje voor een dekentje of dekbedje.