Terug naar overzicht

FLATBLOG

News visual

  • img-description
    P1120653
  • img-description
    Flat

We zijn begonnen aan een gezamenlijk project: de P&M Poppenhuisflat. Iedereen kan meedoen:
– Bouw een kamertje van 420x250x300
– Vloer- en plafondplaat 2x 300x420x 8 mm
– Zijwanden: 2x 300×234 x8mm
en maak je eigen droominrichting: het mag alles zijn, alleen een keuken, een badkamer, een atelier, winkeltje of babykamer of, zoals ik doe, een Micro-Appartement: leven op de vierkante centimeter!

Inmiddels zijn de eerste stappen gezet naar het aankleden en inrichten van mijn poppenhuisflatappartementje. Het meeste ‘werk’ zit altijd in het bedenken van hoe, wat, waar. In het appartementje wil ik net als het Zweedse woonwarenhuis alles wat in een huis hoort op de vierkante millimeter een plaats geven. Dat betekent dat mijn appartementje erg vol wordt en dat ik mijn oorspronkelijke idee te werken met behangetjes heb losgelaten. Met een beetje pijn in mijn hart, want ik ben dol op behangetjes. Maar daar heb ik een andere oplossing voor gevonden, dat gaan we zien!

Waar ben ik mee begonnen?
Omdat het kastje redelijk diep is heb ik een sleuf van 6 x 30 cm uitgezaagd voor natuurlijk licht. Er komt ook nog licht in, maar dat is van later zorg. Nu kan ik tenminste goed zien wat ik aan het doen ben.
De binnenkant is helemaal geschilderd met krijtverf. Dat had ik nog en het droogt lekker snel en is mooi mat. In mijn verf zit een tintje roze, dus dat geeft ook al licht en sfeer! Om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten ga ik werken met een tussenwandje (tegen wandjes kun je altijd iets aanzetten!) en heb ik een ledikant op pootjes gezet (op maat geknipte satéprikkers, met lijm en tape en het geheel overgeverfd).

Vorderingen_MG_3610
Het kamertje begint (vooral in mijn hoofd :-)) vorm te krijgen. Ik zoek veel plaatjes van ‘Tiny Houses’, maar het mijne is eigenlijk nóg kleiner. Maar ik wil er een douche & toilet in krijgen. Ik denk erg na over hoe ik een toiletje ga maken. Bij een vriendin in Frankrijk zag ik zo’n simpel geweldig idee, dat wil ik ook in mijn Tiny House: het fonteintje zit bovenop de stortbak, dus je wast je handen met schoon water en dat wordt dan weer gebruikt om door te spoelen! Kijk, dat scheelt weer een hoop ruimte! En natuurlijk hoort zo’n modern Tiny House strak en hip, maar het mijne krijgt dan toch de sfeer die ik in al mijn poppenhuizen heb: gezellig, warm.
Onze alleenstaande moeder schilderde een oud ledikantje + commode met milk paint, een in water oplosbare poederverf waar je een mooi mat effect mee krijgt. Het plaatje op de deur is een ‘tattoo’. Je kunt ook gewoon een leuk plaatje uitknippen, natuurlijk!