Algemene werkregels

kussens

Alle algemene werkbeschrijvingen voor u op een rijtje!
1. Lees eerst de werkbeschrijving enkele malen goed door en bekijk tekeningen en foto’s. Zo krijgt u goed inzicht in de constructie.

2. Zaag niet alle onderdelen van tevoren op maat. Het werkstuk is handwerk en kan daarom wat betreft de maatvoering afwijken van de opgegeven maten. MEET ALTIJD VOOR U ZAAGT! Werk rustig en nauwkeurig.

3. Meet en zaag in werkvolgorde. Teken de te zagen lijn af op het hout en zaag vlak langs de lijn aan de kant die afvalt. Op de lijn of aan de andere kant zagen resulteert in een te kort afgezaagd onderdeel.

4. Schuur ongerechtigheden voorzichtig weg en maak, met een iets vochtige doek, stofvrij voordat u gaat lijmen.

5. Maak bij het lijmen altijd gebruik van haakse hulpmiddelen zoals een plakbak (P&M2, blz. 39), haakse blokjes (bouwsteentjes), e.d. Laat de lijmverbinding altijd onder druk van bijv. lijmklemmen of elastiek goed drogen.

6. Schuur licht op en maak stofvrij voordat u gaat afwerken. Breng de verf in 2 of 3 dunne lagen op. Schuur licht op en maak stofvrij tussen de laklagen.

7. Lijm blank hout altijd met witte, evt. sneldrogende, houtlijm. Lijm gebeitst of gevernist hout met transparante hobbylijm, 2-componentenlijm of secondelijm.